Een Perzisch tapijt reinigen, kun je dat zelf?

Heb je een luxe, Perzisch tapijt liggen en zit daar een flinke vlek in? Veel mensen vragen zich af hoe ze zo’n Perzisch tapijt reinigen kunnen. Het antwoord op deze vraag is dat je dat het beste kunt laten doen door een professional, bijvoorbeeld via VloerkleedReinigen.com. Dit is de website van Cinco Tapijt- en Meubelreiniging, waar ze zoals de naam het al doet vermoeden gespecialiseerd zijn in het reinigen van stoffen oppervlakken. Je kunt daarbij denken aan de volgende:

  • Kleden en tapijten
  • Bankstellen en fauteuils
  • Matrassen
  • Vloerbedekking
  • Wandbekleding

Los van alle soorten meubels die ze kunnen schoonmaken zijn ze gespecialiseerd in een Perzisch tapijt reinigen. Dit doen ze altijd in hun eigen werkplaats, en volgens een vast stappenplan. Allereerst voeren ze een voorinspectie uit en bepalen ze welk soort reinigingsmiddel ze gaan gebruiken. Dit is een hele belangrijke stap want kleden en tapijten kunnen van allerlei verschillende materialen worden gemaakt. Het verkeerde reinigingsmiddel gebruiken is niet goed voor de stof en kan de vezel beschadigen. Dat is mede de reden dat je een Perzisch tapijt reinigen moet overlaten aan de professional. Je kunt het niet zomaar met elk type reinigingsmiddel behandelen. Na de voorinspectie kan het reinigen van het kleed beginnen. Dit doen ze in hun werkplaats en niet bij je thuis, maar ze kunnen het kleed wel gratis voor je komen ophalen en terug thuisbrengen als het schoon is. Dit hoef je dus niet zelf te doen.

Een Perzisch tapijt reinigen: Hoe gebeurt dat?

Na de voorinspectie en het bepalen van het reinigingsmiddel gaat het Perzisch tapijt reinigen van start. Allereerst wordt het kleed geklopt. Dit wil zeggen dat al het stof eruit wordt ‘geslagen’. Dit kunnen ze met de hand doen, maar bij grote of hele zware kleden gebeurt het vaak machinaal. Daarna wordt het schoonmaakmiddel met lauw water in het kleed geborsteld. De volgende stap is de dieptereiniging. Dit doen ze met een speciale sproei-/extractie methode. Dit houdt in dat er tegelijkertijd lauwwarm water over het kleed wordt gesproeid en het vocht er uit wordt gezogen. Op die manier komt al het vuil los dat diep in de vezel zit, en halen ze zelfs al het stof tot zeer diep uit het tapijt. Jouw Perzisch tapijt reinigen gebeurt bij deze meubelreiniger heel zorgvuldig, ze nemen er ruim de tijd voor. Dit zodat jij zeker weet dat het kleed er na de reiniging weer als nieuw uitziet, en dat wil niet alleen zeggen dat die paar vlekken eruit zijn!

Het resultaat van een Perzisch tapijt reinigen

Wil jij je Perzisch tapijt reinigen omdat er een paar flinke vlekken in zitten? Heel logisch! Maar wist je dat het ook een fantastisch resultaat kan geven als je kleed simpelweg al een aantal jaren in gebruik is? Er hoopt zich namelijk ongemerkt allemaal stof en vuil op in de vezel, en die zie je niet. De kleur van het kleed wordt er echter wel valer van, en is na jaren gebruik lang niet zo fris meer. Je Perzisch tapijt reinigen zorgt ervoor dat het kleed weer als nieuw is, oftewel: Dat de kleuren er weer net zo fris en helder uitzien als wanneer je hem kocht.