Gootsteen verstopt

Zit bij jou de gootsteen verstopt? Dat is natuurlijk een ontzettend onhandig probleem! Je realiseert je pas op het moment dat dit gebeurt hoe vaak je hier eigenlijk gebruik van maakt. Even een kopje omspoelen, even wat groenten wassen of even een bord schoonmaken. En heb je geen afwasmachine, dan zul je deze ook voor de afwas gebruiken. En dan hebben we het nu enkel over de keuken, ook in de badkamer kan de gootsteen verstopt raken. Dat maakt het tandenpoetsen een stuk lastiger, net als het even wassen van je gezicht. Natuurlijk kun je, als bij de een het water niet meer doorloopt, naar een van de andere gootstenen in huis gaan. Iedereen heeft er immers eigenlijk wel meerdere. Maar toch is dit erg onpraktisch. Het levert een heel gesleep met spullen op en daar heb je natuurlijk eigenlijk geen zin in. Bovendien, heb je kleine kinderen, dan loop je ook nog het risico dat zij de kraan laten stromen, ondanks dat het water niet goed weg loopt, met alle gevolgen van dien. Zit de gootsteen verstopt, dan is het dus raadzaam om dit zo snel mogelijk op te lossen door deze te laten ontstoppen!

Zo raakt de gootsteen verstopt

Nu denk je misschien, als het zo ontzettend onhandig is als de gootsteen verstopt zit, dan wil ik er in het vervolg alles aan doen om dit te voorkomen! Dan hebben we slecht nieuws, want dat wordt erg lastig. Gewoon dagelijks gebruik van deze onderdelen kan namelijk al voor verstoppingen zorgen. Zo kan het in de badkamer bijvoorbeeld ontstaan door ophoping van:

  • zeepresten
  • tandpasta
  • haren

Je kunt natuurlijk moeilijk dan maar geen tandpasta meer uitspugen in de wasbak of je handen er niet meer wassen. Dit zijn zaken die je nu eenmaal moet doen. Ook in de keuken is het voorkomen ervan lastig, want daar raakt de gootsteen verstopt door bijvoorbeeld vetresten, die met het afwaswater mee wegspoelen. Ook etensresten die je van het bord afspoelt kunnen een probleem vormen, zelfs broodkruimels zijn al problematisch. Helemaal voorkomen kun je het dus nooit, maar je kunt de kans er op wel zo klein mogelijk maken door er in ieder geval voor te zorgen dat je jouw haren uit de wasbak haalt voordat ze doorspoelen of dat je grotere etensresten even met een keukenpapiertje verwijderd en in de prullenbak gooit. Je gootsteen verstopt op die manier toch een stuk minder snel!

Laat het ontstoppen

Is het eenmaal zo ver dat de gootsteen verstopt is, wat moet je dan doen? Je kunt dan natuurlijk zelf proberen om dit probleem op te lossen, maar je kunt het ook gewoon uitbesteden aan specialisten op dit gebied. Als je voor het laatste kiest, dan weet je zeker dat het ook echt goed schoon wordt, zodat je niet binnen de kortste keren weer van hetzelfde probleem last hebt. Wanneer schakel jij hen in? Je kunt daar mee wachten tot de gootsteen verstopt zit, er echt geen water meer door wil stromen. Maar je kunt er ook voor kiezen om al iemand te laten komen op het moment dat je merkt dat het water wel erg langzaam wegloopt of als je al gepruttel hoort. Door op tijd een professional in te schakelen, voorkom je dat er ernstige schade ontstaat aan je buizen en dat is natuurlijk wel zo prettig! Wil jij dat het probleem snel verholpen wordt, ga dan naar de website van Rioolprobleem Kwijt, dan sturen zij zo snel mogelijk een rioolservicebedrijf naar jou toe! Zij hebben altijd een oplossing voor jouw probleem en met hun hulp ben je snel van je verstopte gootsteen af!