Herken de gaslek symptomen en onderneem actie

Wist jij dat aardgas van zichzelf kleurloos en geurloos is? En toch weet je direct wanneer er een gaslucht in huis hangt! Dit komt omdat dit gas zo gevaarlijk is wanneer het ontsnapt dat deze specifieke geur eraan is toegevoegd om het gaslek herkennen zo eenvoudig mogelijk te maken, zodat je hier direct actie op kunt ondernemen wanneer dit het geval is. De gaslek symptomen die jij dus kunt merken is met name de geur die dan in je huis hangt. In de meeste gevallen zal iemand vergeten zijn om het gasfornuis uit te zetten en wordt daardoor aardgas in je huis verspreid. Het is dan noodzakelijk om zo snel mogelijk het fornuis uit te zetten en ramen en deuren te openen. Aardgas is namelijk heel licht ontvlambaar en het minste of geringste kan dan al een explosie in je huis veroorzaken. Herken jij de gaslek symptomen, maar heb je geen idee wat de oorzaak is? Neem dan ten eerste zo snel mogelijk contact op met de medewerkers van Gaslekcheck. Het is heel belangrijk dat je niet zelf met het gaslek herkennen aan de slag gaat, maar dat je dit overlaat aan iemand met de benodigde kennis en ervaring op dit gebied.

  • Zorg voor absoluut geen vuur in huis
  • Zet ramen en deuren open
  • Draai de hoofdkraan dicht
  • Pas op met elektriciteit

Er zijn een aantal dingen die je kunt en moet doen bij het gaslek herkennen aan de gaslek symptomen. Ten eerste staat jouw veiligheid en dat van de rest van de mensen in huis voorop. Zelfs als je weet wat de bron van de gaslucht in huis is, is het noodzakelijk om de ramen en deuren wagenwijd open te zetten en heel erg op te letten met vuur en elektriciteit. Aardgas is namelijk zo licht ontvlambaar dat slechts een klein vonkje al een explosie kan veroorzaken. Voorkom dit dus door geen vuur te hebben of elektriciteit te gebruiken. Denk hierbij ook aan het aanzetten van lichten of een stekker in het stopcontact steken!

Meer weten over gaslek herkennen

Gaslek herkennen is gelukkig niet zo moeilijk door de zeer penetrante geur die het verspreid. Dit maakt het voor iedereen direct herkenbaar dat het om aardgas gaat en dat je dus moet oppassen. Wanneer je dat niet doet, kunnen de consequenties dus zeer ernstig zijn. Als jij niet zeker weet of je de gaslek symptomen juist leest of heb je geen idee waar het vandaan komt? Neem dan altijd contact op met Gaslekcheck. Je kunt in dit soort situaties beter het zekere voor het onzekere nemen en een professioneel laten langskomen om de boel te controleren. Wanneer je dat niet doet en je herkent inderdaad de gaslek symptomen, dan is dat zeer gevaarlijk. Als je dus twijfelt, pak de telefoon op en bel Gaslekcheck. Een ding is in ieder geval heel erg belangrijk en dat is dat je niet zelf aan de slag gaat met het gaslek herkennen. Ga er niet naar op zoek en probeer het al helemaal niet zelf te repareren. Dit is echt iets dat je aan iemand over moet laten die hier kennis van heeft en ook ervaring in heeft.

Eenvoudig een gaslek herkennen

Een gaslek herkennen is niet moeilijk en daarom is het probleem vaak heel snel opgelost. Zeker wanneer je direct de hoofdkraan dichtdraait kan de gevaarlijke situatie bijna direct al geweken zijn als je ramen en deuren ook open hebt staan. Wees echter altijd uiterst voorzichtig na het ruiken van een gaslucht. Geef het ruim de tijd om weg te trekken! Lees meer