Het nieuwe dak creëer je natuurlijk met EPDM

interexpress - EpdmEen dak is nooit zomaar een dak. We zijn een eind gekomen in onze inventiviteit sinds de allereerste daken. De eerste daken bestonden uit takken met bladderen in combinatie met de hoop om in ieder geval zoveel mogelijk water, wind en kou buiten te houden. Gezien dit alles behalve ideaal is, ontstonden er al snel daken die redelijk waterdicht waren. Er werd gewerkt met leem en houten balken die een dak konden ondersteunen. Als we van daaruit een grote stap naar het heden nemen, dan zien we nu daken die niet alleen een beetje regenwater kunnen weerstaan, maar ook stormen en heftige windvlagen. Tevens kun je goed zien hoe we als mensheid in kunnen spelen op de situatie. Als je in een gebied woont zoals Florida dat geteisterd wordt door een stuk of 12 stormen per jaar, dan zie je ook meteen dat de huizen daar worden gebouwd met het idee dat ze extreme weersomstandigheden moeten kunnen weerstaan. Dat betekent dat er gewerkt wordt met ruiten die windstoten kunnen weerstaan en daken die waterdicht zijn ook al waait het enorm hard. In Nederland zie je nog al eens dat een dak wel waterdicht is onder normale weersomstandigheden, maar zodra de wint aan kracht wint, kan het water toch een weg naar binnen vinden. Gezien dit sporadisch gebeurt, is het niet zo erg en is het ook niet noodzakelijk om gelijk alle huizen stormbestendig te maken. In dat opzicht heeft iedere omgeving de daken die daar nodig zijn. Wat je wel ziet in Nederland is een focus op kwaliteit en duurzaamheid. Hoewel een traditioneel dak en traditionele dakbedekking weliswaar voldoende is, wil dat niet zeggen dat er geen betere opties bestaan. Het is om die reden dat EPDM dakbedekking bezig is aan een ware opmars. Dit is omdat EPDM dakbedekking duurzaam is, gemakkelijk is aan te brengen en op de lange termijn goedkoper. En dat laatste is voor Nederlanders natuurlijk iets wat erg motiverend werkt.

Wat is EPDM?

Nu je net hebt gehoord dat EPDM aan een opmars bezig is, wil je natuurlijk weten (indien je dat nog niet al weet) wat EPDM precies is en waarom het zo populair is. EPDM dakbedekking is een speciale soort van rubber die uitermate geschikt is voor een goede dakbedekking. Het wordt dan ook veel toegepast in de bouwbranche en de automobiel branche. EPDM kent vele producten zoals:

  • Folie
  • Stroken
  • Hemelwaterafvoeren
  • Prefab hoeken

Kortom, de EPDM dakbedekking kent vele toepassingen die het zeker de moeite waard maken. Daar komt bij dat een dak dat is bedekt met EPDM materiaal meer dan 50 jaar mee gaat. Dus zodra je het eenmaal hebt aangebracht heb je er een halve eeuw geen omkijken meer naar. Dat is natuurlijk fijn om te weten op het moment dat je investeert in een materiaal als EPDM.

Waar kan ik terecht voor EPDM?

Mocht je geïnteresseerd zijn in deze nieuwe vorm van dakbedekking, dan kun je terecht op de website van interexpress.nl. Hier kun je meer lezen over deze soort dakbedekking en je kunt ook direct een bestelling plaatsen. Op de homepagina vind je direct een uitgebreide beschrijving van deze dakbedekking. Alles wat hier is beschreven wordt daar nog eens tot in de kleinste details herhaald, zodat je een goed en compleet beeld hebt. Op deze wijze weet je wat je kunt verwachten. Natuurlijk kan het zo zijn dat je nog vragen hebt. In dat geval kun je natuurlijk altijd even contact opnemen met een medewerker van de helpdesk. Hier kun je dan je vraag stellen en vervolgens krijg je direct een helder antwoord.