Hoofdkussen

Een goede nachtrust is voor ons allemaal van groot belang, zonder kunnen we gewoon niet. Om echt goed tot rust te komen, heb je onder andere een geschikt hoofdkussen nodig. Alleen als jij lekker en comfortabel in bed ligt, kun je immers helemaal tot rust komen. We hebben het tegenwoordig eigenlijk drukker dan ooit, met ons werk, gezin, sociale leven, sporten en alle andere zaken die we moeten doen. We houden allemaal vaak verschillende ballen in de lucht en het kan best lastig zijn om dan gedurende de nacht je ontspanning te pakken. Veel mensen hebben problemen met inslapen of ze worden juist ‘s nachts wakker en komen dan niet weer in slaap. Beschik je over een goed hoofdkussen, dan is de kans een stuk groter dat je een betere nachtrust krijgt. Natuurlijk is dit niet het enige aspect dat hier aan bij kan dragen, er zijn zeker ook andere zaken die van belang zijn. Zo moet je matras lekker liggen, moet je pyjama prettig aanvoelen aan je huid en ook je dekbed moet comfortabel zijn en de juiste hoeveelheid warmte bieden. Daarnaast zijn er ook nog andere maatregelen die je kunt treffen, zoals rustgevende muziek, verduisterende gordijnen en het gebruik van een ontspannende geur als lavendel. Een goed hoofdkussen is dus niet het enige dat de kwaliteit van jouw slaap bepaalt, maar het speelt zeker wel een rol.

Welk hoofdkussen past bij jou?

Nu is het zo dat er op het gebied van het hoofdkussen veel te kiezen valt, vaak veel meer dan de meeste mensen zich realiseren. Zij weten vaak wel dat een dekbed of een matras van heel veel verschillende soorten materialen gemaakt kan zijn, maar dat dit ook bij het kussen zo is, dat is vaak veel minder bekend. Toch is dit wel degelijk het geval, er zijn namelijk verschillende materialen die gebruikt kunnen worden voor de vulling en al die materialen hebben natuurlijk zo hun eigen eigenschappen, waardoor ze voor de een geschikter zijn dan voor de ander. Welk materiaal kan er nu gebruikt worden voor de vervaardiging van een hoofdkussen? Er kan gebruik worden gemaakt van:

  • dons of veren
  • kapok
  • katoen
  • latex
  • synthetisch materiaal
  • traagschuim

Welke eigenschappen hebben deze diverse materialen nu? Het gaat te ver om daar op deze plaats heel uitvoerig op in te gaan, maar we kunnen wel een paar zaken aanstippen. Heb jij last van allergieën, dan kun je het best kiezen voor synthetische varianten. Houd jij van een stevig hoofdkussen? Dan is een exemplaar van latex of traagschuim een uitstekende optie. Heb jij het snel warm? Kies dan voor kapok of katoen!

Textielhuis biedt ruime keus

Maar er zijn meer manieren om de verschillende kussens in te delen en een hoofdkussen te vinden dat perfect is voor jou. Je kunt bijvoorbeeld ook kijken naar de manier waarop jij slaapt. Lig jij meestal op je rug? Dan heb jij een kussen van gemiddelde stevigheid nodig, om ervoor te zorgen dat jouw hoofd niet al te hoog komt te liggen. Slaap jij juist op je zij? Dan is een redelijk stevig tot stevig exemplaar de juiste optie. Buikslapers hebben eigenlijk helemaal geen hoofdkussen nodig, maar als zij dit toch graag willen, dan doen ze er goed aan om een deel van de vulling te verwijderen, zodat deze niet te dik is. Dit is voor de houding van de wervels het best en je kunt zo beter ademen. Wat voor exemplaar jij ook zoekt, wat jouw slaaphouding ook is en of je nu houdt van een zacht of juist stevig model, bij Textielhuis kun je altijd een hoofdkussen vinden dat perfect is voor jou!