Houtlook tegels in plaats van hout

vdrijt - Houtlook tegelsAls je een nieuwe vloer in je woning of in je bedrijf aan moet leggen, dan sta je altijd voor de keus voor wat voor soort materiaal je nu het best kunt kiezen. Een optie die bij veel mensen nog weinig bekend is, is het gebruik van houtlook tegels. Houten vloeren hebben als groot voordeel dat ze een warme uitstraling hebben, veel mensen associƫren dit met huiselijkheid en gezelligheid. Er zit echter ook een groot nadeel aan het gebruik van planken voor een vloer, een nadeel waar je geen last van hebt bij houtlook tegels, en dat is het feit dat er snel sprake is van slijtage. Als er veel over bepaalde delen gelopen wordt of als er bijvoorbeeld vaak met stoelen heen en weer geschoven wordt, dan slijt al snel de olie- of laklaag van de vloerplanken en kunnen er zelfs splinters gaan ontstaan. Dat is natuurlijk heel erg vervelend, omdat het er dan niet meer mooi uitziet. Bovendien biedt het natuurlijk ook het gevaar dat je een splinter in je voet krijgt, als je eens met blote voeten wilt lopen. Dan zijn houtlook tegels een veel betere oplossing, want daarmee heb je geen last van slijtage en al helemaal niet in de vorm van splinters.

Houtlook tegels of laminaat

Natuurlijk zijn er ook andere opties dan houtlook tegels als je graag de uitstraling van een houten vloer wilt hebben, maar niet de nadelen die er bij komen kijken, zoals de kans op slijtage en het onderhoud dat nodig is. Een veel gebruikte oplossing in Nederland is laminaat. Dit lijkt in die zin op vloerplanken dat het ook een soort planken zijn, die je bovendien eenvoudig aan elkaar kunt klikken. Ze zijn verkrijgbaar in veel kleuren en sommige zien er echt net als houten vloerplanken uit. Maar het heeft ook een nadeel en dat is het punt dat laminaat niet goed tegen water kan, een punt waar houtlook tegels absoluut geen last van hebben. Wil je de vloer eens goed schoonmaken, dan kan dit maar met een klein beetje water per keer. Professionele schrobmachines, die vaak in bedrijven gebruikt worden, zijn ook niet geschikt in combinatie hiermee. Dat maakt dat laminaat in veel gevallen toch geen goede optie is. Herken je dit en zou je toch graag een vloertype willen dat een warme en sfeervolle uitstraling heeft? Kies dan voor keramische houtlook tegels.

Keramische vloeren van Van der Rijt BV

Kies je voor houtlook tegels, dan profiteer je van verschillende voordelen:

  • het heeft geen onderhoud nodig
  • je hebt geen last van slijtage
  • de vloer heeft een warme uitstraling en is nauwelijks van echt hout te onderscheiden
  • het kan gebruikt worden in combinatie met vloerverwarming
  • het is geschikt voor gebruik in heel veel verschillende soorten ruimtes

Doordat keramische houtlook tegels erg sterk zijn, bieden ze zoveel voordelen ten opzichte van andere vloermaterialen. Het maakt niet uit hoeveel er overheen gelopen wordt of hoe vaak er met verrijdbare bureaustoelen bijvoorbeeld heen en weer wordt geschoven. Doordat het materiaal krasvast en slijtvast is, blijft het er gewoon mooi uitzien. Doordat het eigenlijk gaat om keramische tegels, kunnen deze ook toegepast worden in ruimtes waar veel water is, zoals de badkamer of de keuken. En, zoals alle tegels, zijn ze ook goed te combineren met vloerverwarming, wat een erg energiezuinige manier van verwarmen is. Al met al zijn er dus heel veel verschillende redenen om voor houtlook tegels te kiezen. Bij Van der Rijt BV vind je een groot aanbod op dit gebied en kun je kiezen uit tegels in verschillende kleuren, stijlen en afmetingen.