Hypotheekverstrekkers

rechtopadvies - hypotheekverstrekkers

In Nederland zijn er heel veel verschillende hypotheekverstrekkers en dat kan het voor consumenten erg lastig maken. Er zijn verschillende banken waar je terecht kunt voor een hypotheek, maar er zijn ook nog andere financiële instellingen waar je voor dit product naar toe kunt gaan. Hoe weet je nu wat de beste keus is? Waar kun je nu het beste voor kiezen? Het vergelijken van de aanbiedingen van de verschillende hypotheekverstrekkers kan erg lastig zijn, omdat het voor jou bijna niet mogelijk is om de financiële gevolgen helemaal door te rekenen toegespitst op jouw eigen situatie. Je hebt immers te maken met verschillende punten waar je op moet letten in het geval van hypotheken. Zo is het eerste punt waar je over na moet denken bijvoorbeeld de manier waarop je af wilt lossen. Is het voor jou verstandig om te kiezen voor een lineaire aflossing of kies je beter voor de annuïteiten variant? In beide gevallen zul je maandelijks moeten betalen, maar bij de annuiteitenhypotheek blijft het bedrag de gehele looptijd hetzelfde, eerst bestaat het grotendeels uit rente en slechts een klein beetje aflossing, maar later liggen deze verhoudingen precies andersom. Bij een lineaire variant los je iedere keer hetzelfde bedrag af, plus daarbij de rente. Doordat de schuld steeds lager wordt, wordt de rente ook steeds lager en gaat het totale maandbedrag dus omlaag. Bij alle hypotheekverstrekkers kun je in principe voor beide varianten kiezen.

Verschillen tussen hypotheekverstrekkers

Het maakt dus niet zoveel uit welke van de hypotheekverstrekkers je kiest wat betreft keus aan verschillende hypotheekvormen. Wat wel verschilt, is bijvoorbeeld de looptijd van de lening en daarmee ook de hoogte van het aflossingsbedrag per maand. Ook de hoogte van de hypotheekrente kan bij de diverse hypotheekverstrekkers sterk verschillen, wat uiteraard ook invloed heeft op het bedrag dat je uiteindelijk aan hen zult betalen. Je moet dus voor jezelf niet alleen nagaan welke hypotheekvariant voor jou de beste optie is, maar ook welke instelling het voordeligst is met het oog op de rente die er betaald moet worden. Daar komt nog eens bij dat je niet overal tussentijds extra af kunt lossen of dat dit alleen mogelijk is tegen boetes. Denk jij dat je af en toe een extra aflossing wilt doen, om zo snel mogelijk van je schuld af te zijn, dan is het dus zeker van belang om de diverse hypotheekverstrekkers ook op dit punt met elkaar te vergelijken, zodat je ook daadwerkelijk extra kunt aflossen zonder dat dit nadelige financiële consequenties heeft.

Laat een vergelijking maken

Na het bovenstaande te hebben gelezen, ben je er waarschijnlijk achter gekomen dat het voor jou zelf erg lastig is om op een goede manier de verschillende hypotheekverstrekkers met elkaar te vergelijken en een berekening te maken van de financiële gevolgen van de keus voor een van de verstrekkers. Gelukkig kun je dit ook laten doen en wel bij Recht op Advies. Hun adviseurs vergelijken de diverse hypotheekverstrekkers graag voor jou op het gebied van:

  • mogelijke hypotheekvormen
  • kostenstructuur van de hypotheek
  • hoogte van de hypotheekrente

Het fijne is dat zij deze vergelijking helemaal vrijblijvend voor je uitvoeren, zodat je niet van tevoren al ergens aan vast zit. Zij werken bovendien geheel onafhankelijk, waardoor je niet in de richting van een bepaalde instelling of bank geduwd wordt omdat dit gunstig is voor het adviesbureau zelf. Als jij advies wilt over welke van de verschillende hypotheekverstrekkers jij het best kunt kiezen, dan is het dus zeker aan te raden om eens contact op te nemen met Recht op Advies!