Kluizen: 3 cruciale afwegingen

kluizenensloten - kluizenSteeds meer Nederlanders nemen het verstandige besluit om hun kostbare eigendommen veilig te bewaren in een kluis. Kluizen bestaan al honderden jaren, maar zijn vandaag de dag nog altijd onmisbaar. Belangrijke documenten, geld of aandelen, een USB-stick met belangrijke informatie; al jouw belangrijke eigendommen moeten in principe in een kluis worden bewaard. Je kunt echter niet zomaar naar de winkel gaan en daar lukraak wat kluizen uitkiezen. Voordat je een aankoop doet moet je drie cruciale afwegingen maken:

  • Wat ga ik in de kluis bewaren?
  • Waar moet de kluis tegen beschermen?
  • Waar ga ik de brandkast installeren?

De hamvraag is natuurlijk: wat ga ik in de kluis bewaren? Het kan gaan om belangrijke papieren, bijvoorbeeld bankzaken of een geboortecertificaat, maar het kan ook gaan om elektronische gegevens. Afhankelijk van de hoeveelheid data die je wilt opslaan, zul je moeten kiezen of je één kluis wilt, of meerdere kluizen wilt aanschaffen. Een kluis die belangrijke documenten moet herbergen, moet anders worden beveiligd dan een kluis voor elektronische apparaten. Bij de constructie van beide modellen moet gebruikt worden gemaakt van verschillende materialen. Stel je voor: je bewaart twee harde schijven in twee goedkope kluizen. Met speciale apparatuur zijn de schijven van buitenaf te beschadigen, de brandkast zelf heeft dan geen enkel effect. De eerste belangrijke afweging is dus altijd: welke documenten of welke apparatuur ga ik opslaan? De tweede vraag dan, waar moet de kluis tegen beschermen? Je hebt goedkope kluizen en dure kluizen en daartussen zit een groot verschil. De mate van bescherming kan bij een dure kluis veel beter zijn. Je gaat dit pas merken wanneer de nood aan de man is. Wanneer je huis in rook opgaat, beschermt een dure kluis je belangrijke eigendommen net wat langer tegen de vlammen. Hierdoor is het mogelijk voor de brandweerlieden om de kluis veilig uit het huis te halen. Goedkopere kluizen zijn in de regel binnen mum van tijd doorgebrand. De inhoud gaat dan compleet verloren.

De montage van kluizen

Tot slot een derde afweging: waar ga je de kluizen installeren? Vaak kun je één kluis nog wel kwijt op de zolder, maar soms wil je meerdere brandkasten hebben staan. In dat geval kun je kiezen om deze te monteren in een muur, of deze los op de grond te zetten. Het is altijd verstandig om brandkasten vast te maken aan een ondergrond. Wanneer een crimineel het huis betreedt, wordt deze geconfronteerd met een kluis die niet te bewegen is. De inbreker houdt het dan al snel voor gezien. Als de brandkast niet vastzit, kan de kraker deze gewoon in een busje gooien en wegrijden. Vervolgens heeft hij of zij dagen de tijd de kluis te kraken. Geen enkele beveiliging is hiertegen bestand. Kortom: zorg dat je al jouw kluizen vastzet aan een stevige ondergrond of in een muur monteert. Heb je over al deze zaken nagedacht, dan is het tijd om een exemplaar aan te schaffen. Kies altijd voor modellen van de beste kwaliteit. Je weet dan zeker dat je documenten goed bewaard blijven.

Persoonlijke vragen

Het is moeilijk te bepalen welk type kluis geschikt is in welke situatie. Hiervoor kun je gelukkig bij professionals terecht. Op http://www.kluizenensloten.nl/ koop je kluizen van topkwaliteit. Wanneer je contact opneemt met de klantenservice en je wensen duidelijk aangeeft, kan men je helpen met het uitzoeken van een model dat aan al jouw specifieke eisen voldoet. Je koopt dan bijvoorbeeld geen dure brandkast waar je niks aan hebt. Klik snel op de aangegeven link en bestel vandaag nog!