Letselschade kan verschillende oorzaken hebben

juristenkantoor - letselschade

Heb jij wel eens gehoord van letselschade? Het gaat hierbij om lichamelijk letsel dat ontstaan is als gevolg van een ongeval. Aan wat voor soort ongevallen moet je dan denken? Er zijn heel veel verschillende gebeurtenissen die hiervoor in aanmerking komen, als voorbeeld noemen we:

  • je wordt op de fiets aangereden door een auto
  • een hond bijt jou terwijl je gewoon op straat loopt
  • tijdens het werk krijg je een ongeluk omdat een machine niet naar behoren werkt
  • je hebt een elektrisch apparaat gekocht, maar deze bevat een productiefout waardoor je gewond raakt tijdens het gebruik ervan

Er zijn dus veel verschillende manieren waarop je letselschade op kunt lopen, dit zijn natuurlijk slechts een paar voorbeelden om je een iets beter beeld van dit begrip te geven. Uiteraard zijn er nog heel veel meer voorbeelden te bedenken van ongevallen die gebeuren op het werk of in het verkeer, of die het gevolg zijn van een gebrekkig product of van een dier. Wat al deze zaken met elkaar gemeen hebben, is dat jij gewond raakt zonder dat dit jou schuld is. En dat is het punt waarop we spreken van letselschade.

Ontvang letselschade vergoeding

Letselschade oplopen is natuurlijk ontzettend vervelend. Aan de ene kant heeft dit gevolgen voor het functioneren van je lichaam, maar ook kan het natuurlijk psychische gevolgen hebben. Door een hondenbeet kun jij een angst voor honden krijgen, wat in het dagelijks leven erg vervelend is met alle hondenbezitters die er in Nederland zijn. Zowel lichamelijk als mentaal kan dit er flink inhakken. En daarbij komen er vaak ook nog eens grote financiële gevolgen. Kun jij door de letselschade tijdelijk niet werken, dan loop je als je zelfstandige bent veel inkomen mis. Ben jij niet meer geschikt voor je baan, dan kom je bij huis te zitten of moet je je laten omscholen. Zijn de fysieke gevolgen bij jou dusdanig ernstig dat er bij jou in huis aanpassingen moeten worden gedaan zodat je er kunt blijven wonen, dan komt hier natuurlijk ook een flink kostenplaatje bij kijken. Gelukkig kun je hiervoor een schadevergoeding krijgen bij de verzekeraar van de veroorzaker van het ongeluk. Zo draai je dus niet zelf op voor de kosten en komen er bij de letselschade niet ook nog eens vervelende financiële gevolgen kijken.

Gratis hulp

Hoe regel je nu dat je financiële compensatie krijgt voor de letselschade die je opgelopen hebt? Je kunt proberen dit zelf te regelen met de verzekeraar van de veroorzaker van het ongeluk, maar dit is vaak erg lastig. Jij hebt zelf immers geen idee op hoeveel geld je recht hebt en hoe je dit soort zaken aan moet pakken. Inschakelen van een jurist is dan een goede optie, maar sommige mensen vrezen voor de kosten hiervan. Voor hen hebben wij goed nieuws, als jij te maken hebt met letselschade wat door een ander veroorzaakt is, dan heb jij recht op gratis hulp van een jurist. Je kunt hiervoor naar www.juristenkantoor.nl gaan en jouw zaak aan hen voorleggen. Dit eerste advies is gratis en zij bepalen dan of jij inderdaad voor kosteloze rechtsbijstand in aanmerking komt. Blijkt dat inderdaad zo te zijn, dan berekenen ze hoe hoog de financiële schade voor jou is, zij stellen de veroorzaker van het ongeluk aansprakelijk voor de kosten en dienen bij zijn of haar verzekeraar een schadeclaim in. Zelf heb jij hier dan helemaal geen werk meer van! Wat natuurlijk wel zo prettig is, jij hebt immers dan al genoeg aan je hoofd. Juristenkantoor is dus het juridische kantoor om naar toe te gaan als je letselschade hebt door een ongeval!