Wil jij een groene wand?

Een groene wand creëren is een goede keus als jij weinig ruimte hebt voor een tuin of voor plantenbakken. De kleur groen heeft namelijk een positief effect op ons humeur, het is niet voor niets dat we ons beter voelen na een dagje in de natuur. Een groene wand kan daarom ook zeker van pas komen in jouw huis, jouw tuin en zelfs op kantoor. Zo zorg je voor meer kleur in je leven en je zult je hier zeker beter door voelen. Geen groene vingers? Ook dat is geen probleem! Bij Kunsthaagvoordeel.nl kun je namelijk kunstplanten kopen om een verticale tuin te creëren!

Wil jij een groene wand?

Een groene wand past overal

In onze wereld zijn er steeds minder planten te vinden en dat is ook niet verwonderlijk. Er is immers steeds minder ruimte voor het aanleggen van tuinen in de bebouwde kom. Daarnaast hebben mensen ook binnen steeds minder kamerplanten. Een groene wand kan hier een goed alternatief voor zijn. Zo kun je kleinere ruimtes optimaal benutten en toch een soort van tuin creëren. Bloempotten staan binnen al snel in de weg, ze nemen gewoon teveel ruimte in beslag. Maak je met de kunstplanten van Kunsthaagvoordeel.nl een verticale tuin, dan wordt je muur daar eigenlijk maar een klein beetje dikker van. Een groene wand neemt dus eigenlijk geen ruimte in, maar geeft wel in één keer heel veel meer kleur en sfeer. Dit is binnen een goed idee, maar ook buiten kun je dit toepassen. Zo kun je bijvoorbeeld je schutting opfleuren of een buitenmuur. Natuurlijk zou je hier ook klimplanten overheen kunnen laten groeien, maar die moeten wel in de grond staan en dat kost weer ruimte. Maak je een groene wand tegen de muur of tegen je schutting, dan blijft de grond gewoon helemaal vrij en kun je daar bijvoorbeeld stoelen of een tuinbank neerzetten.

Verschillende tegels

Hoe werkt het nu als je een groene wand wilt maken met de kunstplanten van Kunsthaagvoordeel.nl? Je koopt deze in tegels van:

  • 50 bij 50 centimeter
  • 100 bij 100 centimeter
  • 40 bij 60 centimeter

Deze tegels kun je dan aan de muur of aan de schutting bevestigen. Heb je een groot oppervlak om te bedekken, dan kun je de grootste tegels gebruiken. Bij kleinere oppervlakten zijn de kleinere tegelvarianten waarschijnlijk een beter keus. Je hebt niet alleen keus in formaat, maar je kunt ook kiezen uit veel verschillende plantensoorten. Je kunt dan denken aan buxus of cannabis, maar ook aan conifeer of klimop. Je kunt je groene wand ook meer divers maken door te kiezen voor wandtegels waar een combinatie van plantjes op is gebruikt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een jungletegel, waar verschillende groentinten op te vinden zijn doordat er verschillende jungleplanten gebruikt zijn. Of je kiest voor een variant waar kunstbloemen, zoals orchideeën in verwerkt zijn. Dan breng je meteen ook nog wat leuke kleuraccenten in het geheel aan! En wil je meer variatie? Dan kun je natuurlijk ook verschillende tegelsoorten door elkaar gebruiken! De mogelijkheden voor een mooie groene wand zijn dus groot als je inkoopt bij Kunsthaagvoordeel.nl!