Zoek jij een specialist in asbestinventarisatie?

Voordat je een pand kunt slopen of kunt verbouwen, moet je vaak asbestinventarisatie uit laten voeren. Tegenwoordig wordt er van dit materiaal geen gebruik meer gemaakt, maar bij bestaande panden kan het zo zijn dat het nog ergens in het gebouw verwerkt is. Is dit het geval, dan moet dit zorgvuldig verwijderd worden voordat je aan het slopen of klussen kunt gaan. Daarom is het noodzakelijk om een asbestinventarisatie uit te laten voeren. Zo kun je precies achterhalen waar in het pand asbest gebruikt is en ook om welke soort asbest het gaat. Is dit bekend, dan is het ook duidelijk hoe het veilig verwijderd en afgevoerd kan worden.

Rapport voor asbestinventarisatie

Asbest is een stof die grote gevolgen voor de gezondheid kan hebben. Kom je er één keer mee in aanraking, dan hoeft dat nog niet meteen grote gevolgen te hebben. Maar ga je aan het klussen of slopen, dan kunnen er kleine deeltjes vrij komen die je in kunt ademen. Dit kan in het ergste geval tot bepaalde vormen van kanker leiden. Daarom is het dus zo belangrijk om een asbestinventarisatie rapport op te laten maken voordat je met bouwklussen of sloopklussen aan de slag gaat. Een specialist kan dan het hele pand inspecteren en uitzoeken of het betreffende materiaal ergens gebruikt is. Is dit het geval, dan kunnen er maatregelen genomen worden om dit veilig te verwijderen. Asbest kun je op heel veel plekken aantreffen, het werd gebruikt in:

  • bedrijfspanden
  • huizen
  • stallen en schuren

Het is dus niet zo dat je vooraf al uit kunt sluiten dat het zich in jouw pand bevindt en daarom is asbestinventarisatie dus altijd van belang. Ook omdat het niet in één specifieke ruimte gebruikt werd, maar op veel verschillende plekken. In kelders kan het aangetroffen worden, maar bijvoorbeeld ook op daken. Daarom zal het pand altijd van onder tot boven geïnspecteerd moeten worden door een specialist op het gebied van asbestinventarisatie.

Scherp geprijsd

Nu is het slopen en verbouwen van woningen of bedrijfspanden natuurlijk al duur genoeg en daar komen dan ook nog eens de kosten voor de asbestinventarisatie overheen. Het liefst hou jij die kosten natuurlijk zo laag mogelijk, maar je wilt wel zeker weten dat de inspectie op een goede manier uitgevoerd wordt. Als je hier zeker van wilt zijn, dan is het raadzaam om Asbestdak Advies in te schakelen voor het opstellen van een rapport. Zij hebben veel ervaring op dit gebied en kunnen jou snel en deskundig helpen. De kosten voor het opstellen van een asbestinventarisatie rapport liggen bij hen relatief laag, maar de kwaliteit heeft daar zeker niet onder te lijden. Zij hebben bovendien veel connecties met omgevingsdiensten en gemeenten, waardoor procedures niet langer duren dan nodig. Al deze punten zijn natuurlijk van belang voor het sloop- of bouwproces. Hoe sneller je aan de slag kunt, hoe beter het immers is, zo verlies je niet onnodig veel tijd. Moet jij een asbestinventarisatie uit laten voeren voor jouw sloop- of bouwklus, dan is het daarom een goed idee om eens contact op te nemen met Asbestdak Advies.