Coniferen bestellen uit eigen kwekerij

Wilt u coniferen bestellen voor bij u in de tuin? Kom dan langs op de website van Coniferen Bestellen. Hier vindt u niet alleen de beste coniferen, maar ook de kennis en specialisatie die nodig is om deze planten zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen. Bij deze webwinkel bestelt u makkelijk en snel online uw planten, met of zonder de service van een hovenier. Wilt u meer weten over coniferen bestellen? Neem dan zeker een kijkje op de website en vind de haag die het beste bij u past. Bij Coniferen Bestellen hebben ze verschillende soorten coniferen waar u uit kunt kiezen.

  • Californische Cypres “Chamaecyparis Ivonne”
  • Dwergcipres “Chamaecyparis Columnaris”
  • Levensboom “Thuja Occidentalis Smaragd”
  • Westerse Levensboom “Thuja Occidentalis Brabant”

Deze coniferen bestellen doet u in de periode dat u ze ook het beste kunt planten. Dit is van februari tot en met mei of van september tot en met november. Tijdens beide periodes moet er rekening mee gehouden worden dat er geen vorst in de grond zit. Is dit wel het geval? Dan moet u de coniferen op een ander moment planten. De kans is groot dat ze doodgaan als u dit op het verkeerde moment doet. Zelf coniferen bestellen en planten is vrij eenvoudig. Voor het planten heeft u nodig: 2 paaltjes of stokken, en een dunne lijn of touw die groter is dan de lengte van uw haag, een rubberen hamer, een stalen schep en bemeste tuinaarde. Hiervoor rekent u een zak van 40 liter per gestrekte meter. Heeft u dit allemaal in huis? Dan kunt u de coniferen gaan planten. Voor het planten van de coniferen begint u met het spannen van de lijn of het touw. U slaat vervolgens de twee stokken of palen in de grond met uw rubberen hamer. De lijn spant u tussen de twee stokken. Dit is de leidraad voor het planten van uw coniferen.

Het planten na het coniferen bestellen

De coniferen bestellen en zelf planten is tot nu toe dus best simpel. Het in huis hebben van het juiste materiaal brengt u al een heel eind. Heeft u de lijn gespannen? Dan gaat u de geul graven. Deze moet tenminste 10 centimeter dieper en breder zijn dan de kluit van de conifeer. Coniferen bestellen kan ook zonder kluit, u krijgt ze dan aangeleverd in een pot. Hiermee kunt u echter in de meeste gevallen geen echte haag mee aanleggen. Na het graven van de geul bewaard u de los gegraven grond, deze kunt u later nog gebruiken. Hierna schoffelt u de ondergrond van de geul los en mengt u deze met bemeste tuinaarde. Zo zal de conifeer geen enkel probleem hebben met wortel schieten. Wanneer u kiest voor coniferen bestellen dan krijgt u de planten geleverd met een juten gaas om de kluit van de plant heen. Dit is om de plant en de wortels te beschermen. U kunt deze juten gaas gewoon om de kluit laten zitten tijdens het planten. Dit heeft geen effect op de plant. Hierna zet u de coniferen dus in de gleuf en bekijkt u of u tevreden bent met het resultaat. Wanneer dat zo is kunt u de losse aarde met bemeste tuinaarde over de kluiten heen gooien. Zorg er te allen tijden voor dat de conifeer stevig staat. Coniferen bestellen doet u omdat u er zo lang mogelijk van wilt genieten. Door het op de juiste manier te planten krijgt u dat voor elkaar. Wilt u de plant ook zelf gaan snoeien na het coniferen bestellen? Wacht hier dan minimaal een jaar nadat u gepland heeft mee. Binnen die tijd kan de plant goed wortel schieten en is er daarna dus klaar voor om gesnoeid te worden.

Coniferen bestellen en de verzorging daarna

Na het coniferen bestellen en het planten ervan wordt het tijd om uw plant zo goed mogelijk te verzorgen. Dit doet u door de plant ongeveer 2 tot 3 keer per week te voorzien van water en daarnaast ook met enige regelmaat te bemesten. U heeft vast wel eens een conifeer gezien die een gelige kleur heeft. Wanneer u dit bij uw eigen conifeer ziet is het tijd om te mesten. De gelige kleur wordt veroorzaakt door een tekort aan magnesium of bitterzout. Ziet uw conifeer er nog prima uit? Dan is het niet per se nodig om te bemesten. Over het algemeen levert de natuur dan genoeg voedingsstoffen. Wij raden u aan om organische meststoffen te gebruiken. Let echter op bij stalmest. Wanneer deze niet lang genoeg gedroogd is dan is dit niet goed voor uw conifeer. Laat het daarom minstens een half jaar drogen voordat u ermee aan de slag gaat. Wanneer uw conifeer het nodig heeft zijn er twee periodes in het jaar waarin u kunt bemesten. De eerste is van maart tot april. De ander is van eind juli tot begin augustus. De periodes waarin u kunt bemesten zijn dus relatief kort. Hou uw conifeer daarom altijd goed in de gaten, zodat u hier op bent voorbereid. Voor meer informatie over deze en andere onderwerpen omtrent coniferen bestellen en verzorgen kunt u terecht op de website. Hier vindt u meerdere artikelen over het planten en verzorgen van de conifeer. Maar ook hoe u ze kunt verplaatsen bijvoorbeeld. Heeft u dus bepaalde informatie nodig of wilt u coniferen bestellen? Kijk dan vandaag nog op de website!