Industriele meubelen in huis

Woontrends komen en gaan, maar industriele meubelen zijn nu al een hele tijd te vinden in de trends. Dat maakt ze tot een zeer goede keus voor jouw woning, want waarschijnlijk blijven ze nog wel een tijdje in de mode. Het fijne van industriele meubelen is dat ze in heel veel verschillende stijlen interieurs gebruikt kunnen worden. Door hun uitstraling passen ze goed in een modern interieur, als tegenhanger van de strakke meubels die jij verder hebt gekozen. Maar ook in een romantische stijl misstaan ze zeker niet, ze geven hier een net iets stoerder tintje aan. Ga jij voor een stoer interieur, met steunbalken en gemetselde muren die zichtbaar zijn, dan zijn industriele meubelen natuurlijk helemaal op hun plek. Wat voor interieurstijl jij ook kiest, het is dus zeker dat deze meubelstukken daar goed bij passen. Dat maakt ze altijd tot een goede koop, maar houd hierbij natuurlijk wel in het oog dat jij ze zelf ook echt mooi moet vinden. Je kunt ze natuurlijk kiezen omdat ze in de mode zijn, maar als jij zelf industriele meubelen helemaal niet mooi vindt, dan heb je daar natuurlijk weinig aan. Een hip ingericht huis is leuk, maar het is natuurlijk vooral belangrijk dat jij je er goed op je gemak voelt. Dat de woninginrichting waarvoor jij kiest echt bij jou past en dat jij je thuis voelt op het moment dat jij door de deur naar binnen loopt. Daarbij is het natuurlijk veel belangrijker dat alle meubelstukken en accessoires goed bij jouw persoonlijke smaak passen, dan dat ze op dat moment een woontrend zijn. Ga bij het inrichten van jouw huis dus vooral uit van je eigen wensen en als industriele meubelen daar goed bij passen, dan zijn deze zeker een goede keus.

Hoe zien industriele meubelen eruit?

Wat moet jij je nu eigenlijk precies voorstellen bij industriele meubelen? Mensen die regelmatig een woonmagazine openslaan, zullen dit wel weten, maar voor anderen is dit misschien nog wat onduidelijk. Het is dan ook goed om ze hier wat nader te omschrijven. Industriele meubelen zijn in feite meubelstukken die vroeger gebruikt werden in de industrie, bijvoorbeeld in fabriekshallen. Een goed voorbeeld hiervan zijn industriƫle hanglampen, die moesten er voor zorgen dat er in de hallen voldoende licht was om bij te werken. Tegelijk moesten ze zo sterk zijn dat ze niet zomaar door bijvoorbeeld wegschietend materiaal kapot zouden raken. Ze werden daarom gemaakt van stevige en robuuste materialen. En dat is meteen het belangrijkste kenmerk van industriele meubelen, ze hebben een stoere uitstraling door de stevige en robuuste materialen die gebruikt zijn voor de vervaardiging ervan. Andere kenmerken zijn eenvoudige ontwerpen en grove vormen, ze dienden immers niet voor de show maar het ging enkel om het praktisch nut van de meubelstukken. Kies je voor industrieel, dan zul je dus geen verfijnde, nette en chique producten krijgen, maar grote exemplaren met grove vormen en gemaakt van stevige materialen. Veel industriele meubelen die nu op de markt zijn, zijn nooit echt in de industrie gebruikt. Natuurlijk is de trend wel zo begonnen, men vond meubels terug die bijvoorbeeld in fabriekshallen waren gebruikt en ging dit in huis gebruiken. Maar die voorraad is natuurlijk op een gegeven moment op en vanaf toen is men de stijl na gaan maken. Als je nu industriele meubelen ziet in woonwinkels, dan gaat het eigenlijk altijd om producten die gebaseerd zijn op de ontwerpen die aan het begin van de twintigste eeuw voor fabrieken gemaakt werden. Dat maakt de meubelstukken natuurlijk niet minder mooi, de uitstraling blijft hetzelfde, in welk jaar ze ook ontworpen zijn.

Kopen en verkopen via Boxmarkt

Lijken industriele meubelen jou ook leuk voor jouw interieur en ben je hier naar op zoek? Of heb jij juist altijd heel veel van deze meubelstukken gehad en wil jij nu eigenlijk wel eens een keer iets anders? In beide gevallen kun je veel baat hebben van Boxmarkt. Dit bedrijf verkoopt producten die anderen graag kwijt willen, waardoor zij altijd een wisselend aanbod hebben aan onder meer industriele meubelen. Wil jij iets bij hen kopen, dan kun je eenvoudig op hun website zien wat hun aanbod op dat moment is en dan kun je meteen bestellen wat jij graag wilt hebben. Wil je iets verkopen, dan gaat dat als volgt in zijn werk:

  • je meldt bij Boxmarkt dat jij graag iets via hen wilt verkopen
  • zij sturen jou voorgefrankeerde dozen toe, zodat jij je spullen naar hun kunt versturen
  • Boxmarkt neemt het verkoopproces op zich, wat betekent dat zij geschikte foto’s maken, deze op de site plaatsen en de verkoop afhandelen
  • wordt een van jouw producten verkocht, dan ontvang jij 80% van de verkoopwaarde op je bankrekening of in de vorm van een tegoed

Wat gebeurt er nu als jij industriele meubelen naar hen opstuurt en deze worden niet verkocht? Dan zijn er verschillende opties. De eerste optie is dat zij ze naar jou terugsturen, de tweede is dat zij deze van jou overnemen tegen een vooraf afgesproken bedrag. Wil Boxmarkt het artikel zelf niet opkopen en wil jij het ook niet teruggestuurd krijgen? Dan zorgen zij ervoor dat het bij de kringloopwinkel terecht komt. Door van hun diensten gebruik te maken, kun jij dus heel eenvoudig jouw industriele meubelen en andere producten die jij graag kwijt wilt verkopen, zonder dat je hier zelf veel werk van hebt.