De villa architect van 123 DV

Een huis bouwen is iets wat je maar een enkele keer in je leven doet. Onlangs is ons huis opgeleverd en we zijn enorm blij met het resultaat. Het team van architecten van het bureau 123 DV heeft ons uitstekend begeleid in het gehele proces. Zo kwamen met een aantal schetsen een jaar geleden aan. We hadden zelf al een selectie gemaakt van beelden en stijlen die ons aansprak. Daarnaast is een vriend van ons technisch tekenaar voor een ontwerpbureau. Hij heeft een aantal jaren geleden al een ontwerp gemaakt waarbij al een grotendeel van onze wensen waren verwerkt. Toen we eenmaal om de tafel gingen met de architecten van 123 DV kwamen we op geheel nieuwe ideeën. Het was een enorm verfrissend gesprek met een villa architect van 123 DV. Ze was gespecialiseerd in moderne villa’s. We kregen toen gelijk inzicht in het portfolio van 123 DV. De minimalistische stijl die tegelijkertijd toch een warme uitstraling uitdraagt, sprak ons enorm aan. Verschillende bungalows en villa’s zijn volgens dit principe ontworpen door 123 DV. Je kunt merken dat ze al ruime ervaring hebben en beschikken over een goed team van architecten, waaronder een villa architect.  Ze hebben allemaal een erkende en gerenommeerde opleiding genoten. Van TU Delft tot de TU Eindhoven, de meest gerespecteerde universiteiten van Nederland op het gebied van bouwkunde. Daarnaast beschikken ze over verschillende nationaliteiten waardoor ze een brede ontwerpstijl hebben. De diverse invloeden van culturen vond ik van belang voor het ontwerp van ons huis. Ik vind het namelijk van belang dat het niet een huis wordt waarvan je er 12 in een dozijn hebt. Het moest een uniek ontwerp worden, en daar heeft de villa architect waarmee we te maken hadden ook goed mee geholpen.

De villa architect die met je meedenkt

Hetgeen ik erg prettig vond aan de gehele samenwerking is dat ze koste wat het kost voor ons ontwerp gingen staan, zodat de originele ideeën in stand gehouden bleven. Zo verschenen er wat beren op de weg tijdens de bouw. Er was wat rompslomp met de vergunningen, maar 123 DV heeft ervoor gezorgd dat het elke keer opgelost werd. Dit heeft geleid tot een mooi resultaat waarmee we tot op de dag van vandaag dolgelukkig mee zijn. In het algemeen was met name het proces met de villa architect zeer prettig. Het persoonlijke contact staat bij 123 DV voorop dat kon je aan alles merken. Ze hebben een goed inlevingsvermogen in de klant waardoor ze relevante ideeën aandragen. Van A tot Z denkt de villa architect met je mee en stelt vragen totdat het hele plaatje compleet is voor ze. Zo zijn in eerste instantie onze wensenlijst en dromen besproken. Dit werkte enorm verhelderend, door niet in eerste instantie over het budget te praten denk je nog echt in mogelijkheden. Er is meer mogelijk dan je denkt. Dat is ook het adagium van 123 DV, maar wij zijn het bewijs van deze instelling. We hadden geen enorm budget, maar toch zijn al onze wensen doorgevoerd. De villa architect van 123 DV dacht slim mee en kwam met inventieve oplossingen. Waar we eerst zelf nog niet aan gedacht hadden. Zo is er een slimme verbinding gemaakt tussen de keuken en de woonkamer waardoor we met behulp van een schuifpui veel licht in zowel de woonkamer en keuken hebben gegenereerd.

Meer informatie

Indien je een idee wilt krijgen van de mogelijkheden die 123 DV-architecten biedt, zou ik je adviseren contact te zoeken met een villa architect van 123 DV. Je kunt ze bereiken via www.123dv.nl.