Epdm dakdekking, wat is dat precies?

Epdm dakdekking, wat is dat precies? Je leest het hier!

Epdm dakdekking is een bekende manier van dakdekken. Epdm is kort voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. Dit is een speciale soort rubber met een aantal positieve eigenschappen die deze soort rubber ideaal maakt voor dakdekken. Naast het dakdekken wordt deze rubber ook gebruikt bij verschillende soorten van afdekken. Het is een veelzijdig product met veel voordelen. Wil jij meer weten over epdm dakdekking en waarom het zo populair is? Lees dan dit artikel.

Waarom kiezen voor epdm dakdekking?

Dat is een goede vraag, waarom zou je kiezen voor epdm dakdekking en niet voor een ander soort rubber? Het antwoord is simpel: ja, er zijn andere soorten rubber, maar epdm is simpelweg de beste rubber voor dakdekking. De voordelen van epdm zijn:

  • Flexibiliteit
  • UV bestendig
  • Temperatuur bestendig
  • Goedkoop
  • Lange levensduur

Epdm dakdekking is zeer flexibel, dit maakt deze rubber zeer gemakkelijk aan te brengen. Om deze reden werken dakdekkers dan ook graag met deze soort rubber. Daarnaast is epdm zeer goed bestand tegen UV. Voorheen waren er rubbers op de markt die na enkele jaren vervaagden en minder goed hun werk deden. Dat is met epdm niet het geval. Als er een reden zou zijn om voor epdm te kiezen dan is dat de UV bestendigheid. Naast het bestand zijn tegen UV kan deze rubber ook heel goed tegen verschillende temperaturen. Zo kan hij prima temperaturen van -75 graden weerstaan. Daarnaast kan hij ook temperaturen van boven de honderd graden overleven. Dit maakt deze rubber enorm sterk en geschikt voor daken. Nu denk je misschien, is deze rubber dan niet ontzettend duur? Nee, dit is niet het geval. In verhouding is epdm zeer goedkoop. Daarnaast heeft het ook een zeer lange levensduur. Je koopt het één keer en laat het op de juiste manier aanbrengen. Vervolgens hoeft je er eigenlijk niet meer naar om te kijken. Dit is dus ideaal. Het bespaart tijd en geld.

Waar koop je epdm dakdekking?

Je koopt epdm dakdekking bij www.interexpress.nl. Dit bedrijf weet alles van dakdekking af. Hier kun jij dan ook epdm dakdekking kopen. Als je voor dit bedrijf kiest heb je twee opties. Je laat het aanbrengen of je krijgt een eenvoudig doe-het-zelf pakket thuisgestuurd. Je kunt dan zelf epdm leggen. De keuze is aan jou. Persoonlijk heb ik gekozen voor zelf leggen. Ik ben handig en daarnaast waren de reviews over het zelf leggen zeer goed. Als je kiest voor dit pakket dan krijg je een eenvoudige handleiding waarin je stap voor stap wordt uitgelegd hoe jij dit het beste kunt doen. Het is een kwestie van tijd of jouw dakdekking ligt op de juiste manier op het dak. Wil jij de beste dakdekking kopen voor de laagste prijs? Dat doe je via www.interexpress.nl. Ga daarom vandaag nog naar de website van dit bedrijf en bekijk wat er mogelijk is. Vraag eventueel een gesprek aan om erachter te komen wat het beste past bij jouw dak. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ze op via de website, zij helpen je dan graag verder!