Kies jij voor de conifeer?

De conifeer is de laatste jaren niet meer zo populair als in het verleden wel het geval was en dat is jammer. Deze plant biedt namelijk ontzettend veel voordelen en mogelijkheden en zou daarom in geen enkele tuin misstaan. De trend is echter dat mensen steeds minder voor groen kiezen, omdat ze bang zijn voor het onderhoud dat hierbij komt kijken. Voor zowel onszelf als voor de natuur heeft dat nadelen. Het is dus zeker de moeite waard om je eens te verdiepen in de voordelen van de conifeer en je zult zien dat het echt de moeite loont om deze aan te planten rond jouw woning!

Meer groen 

In dorpen en steden is het de laatste jaren steeds minder groen geworden en niet alleen omdat mensen niet meer kiezen voor de conifeer. Mensen hebben het steeds drukker en willen daarom zo weinig mogelijk tijd kwijt zijn aan tuinonderhoud. Daarom wordt er niet gekozen voor het aanplanten van hagen, maar voor een schutting. Er worden geen bloemen in de voortuin gezet, maar twee kleine boompjes en voor de rest grint. De achtertuin wordt betegeld, in plaats van dat er voor struikjes, planten en gras gekozen wordt. Het lijkt misschien onderhoudsvriendelijker, maar planten als de conifeer vragen ook weinig van jouw tijd. Je hoeft deze alleen twee keer per jaar te snoeien en verder heb je er eigenlijk geen omkijken meer naar. Tegelijkertijd levert het je wel het voordeel op van een groenblijvende haag. Je hebt dus privacy in jouw tuin, zonder dat je voor een saai en kale schutting hoeft te kiezen. En niet alleen voor jouzelf is het fijn om een haag van conifeer te hebben, ook de natuur zal hier blij mee zijn. Het levert een schuilplaats op voor insecten en vogels, de insecten vormen weer voedsel voor vogels en egels en egeltjes kunnen onder de coniferen door lopen naar andere tuinen. Voor de natuur in stad en dorp is een coniferenhaag daarom echt van grote toegevoegde waarde!

Welke conifeer kies je?

Ben jij overtuigd van de meerwaarde van een groenblijvende haag? Dan is het natuurlijk nog wel even de vraag welke soort conifeer je hiervoor kiest. Er zijn namelijk heel veel verschillende soorten te krijgen en allemaal hebben ze zo hun eigen kenmerken. Zo verschillen ze wat betreft:

  • de kleur van het blad
  • de vorm van het blad
  • de snelheid waarmee ze groeien

Hou jij bijvoorbeeld van een goudgele kleur? Kies dan voor de Chamaecyparis Ivonne. Liever een donkere bladkleur? Dan is de blauwgroene Chamaecyparis Columnaris voor jou misschien die juiste keus. Waar jouw voorkeur ook naar uitgaat, op Coniferen-bestellen.nl, onderdeel van Kwekerij Top&Top, vind je altijd een soort conifeer die bij jouw wensen past! Je kunt ze eenvoudig online bestellen en krijgt ze dan snel geleverd. Heb jij geen tijd om zelf een coniferenhaag aan te planten? Dan kun je dit ook aan hun hovenier over laten. Deze bekijkt bovendien meteen naar de bodemkwaliteit van jouw tuin en geeft joetips voor de verzorging. Zo zul je zeker een mooie groenblijvende haag van jouw favoriete conifeer krijgen!