Je eigen monument kopen

Wonen in een monumentaal pand, lijkt jou dat ook geweldig? Dan moet je een monument kopen zeker eens overwegen. Je koopt immers niet zo heel vaak in je leven een huis en dan is het wel fijn als deze meteen aan al jouw wensen voldoet. Als jij houdt van het karakter, de charme en de geschiedenis die monumentale panden hebben, dan is een monument kopen in jouw geval dus echt een uitstekende keus. Een groot verschil met hedendaagse woningen is dat er in het verleden veel meer gevarieerd werd met architectuur. Waar we nu heel veel huizen hebben die echt dertien in een dozijn zijn, was dat tientallen jaren geleden zeker niet het geval. En leek een woning al op een andere, dan is de kans klein dat dit andere pand nog steeds bestaat. Er is in de loop der jaren immers veel gesloopt. Dat maakt monumenten zo uniek, vaak is er nog maar een enkel exemplaar van een bepaald ontwerp te vinden. Daarbij ademt zo’n gebouw natuurlijk ook heel veel geschiedenis, dat zit gewoon in alle naden en kieren. Kies je voor een monument kopen, dan kies je dus voor:

  • een uniek pand
  • charme wat betreft bijzondere details
  • originele karakteristieken
  • veel geschiedenis

Expertise voor monument kopen

Nu is het natuurlijk zo dat jij zelf niet de nodige expertise hebt als jij een monument kopen wilt. Bij reguliere huizen kan het al lastig zijn om alles zelf te regelen en dat geldt bij monumenten nog meer. Een eerste punt waar je waarschijnlijk wel wat hulp bij kunt gebruiken, is het vinden van een monumentaal huis. Deze komen niet zomaar iedere dag in de verkoop en al helemaal niet in de buurt waar jij graag zou willen wonen. Bij het vinden van een geschikt monument kun je dus wel wat hulp gebruiken. Een ander lastig punt bij een monument kopen is dat je te maken krijgt met veel regelgeving met wat mogelijk is met betrekking tot verbouwingen en restauraties. Je wilt natuurlijk niet dat je een pand koopt en dat je hier vervolgens eigenlijk geen kant mee op kunt omdat je het niet naar jouw wens kunt verbouwen. Een laatste moeilijkheid is dat jij zelf niet goed in kunt schatten of een vraagprijs op een reële hoogte is gesteld of niet. De waarde van monumenten is immers niet zomaar te vergelijken met die van gewone woningen. Bij een monument kopen kun je dus wel de hulp van een expert gebruiken!

Hofstaete Makelaardij

Zoek jij naar mensen met expertise op het gebied van een monument kopen, dan is Hofstaete Makelaardij een uitstekende keus. Zij kunnen jou tijdens het gehele aankoopproces helpen en kunnen daarnaast ook nog eens hulp bieden bij renovatie, restauratie, taxatie en verkoop. Als jij een monumentaal gebouw koopt, dan is de kans groot dat hier iets aan moet gebeuren en zoals gezegd kun jij dat niet zomaar doen. Hofstaete Makelaardij kan, nog voordat jij gekozen hebt voor een monument kopen, inschatten hoe groot de kans van slagen voor jouw renovatieplannen is. Heb jij de aankoop gedaan en wil jij een aanvraag voor renoveren of restaureren indienen, dan kunnen zij jou daar ook bij helpen. Is de renovatie of restauratie eenmaal afgerond, dan heeft dit natuurlijk invloed op de waarde van het pand. Om ervoor te zorgen dat jij wel voor de juiste waarde verzekerd bent, kunnen zij voor jou een taxatie uitvoeren. En mocht jij ooit willen verkopen, dan staan ze ook voor jou klaar. Hofstaetemakelaardij.nl is dus dé makelaar voor wie een monument wil kopen, verkopen of restaureren.