Kunstgras, het is niet zo gevaarlijk als men dacht

De media heeft er vorig jaar voor gezorgd dat heel wat sporters in Nederland zich ongerust zijn gaan maken over de sportvelden van kunstgras. Er zouden korrels in zitten die kankerverwekkend zijn. Er is hard gewerkt in het hele land om die korrels te vervangen voor een ongevaarlijke variant. Wij houden dit nieuws uiteraard in de gaten want bij ons kunt u kunstgras kopen. Voor dergelijke sportvelden bijvoorbeeld, maar ook voor in uw achtertuin. Hebt u bijvoorbeeld geen zin om elke week te moeten grasmaaien als u lekker wilt genieten van een welverdiende zomervakantie? Dan is kunstgras de oplossing als u toch graag een mooi gazonnetje in uw achtertuin wilt hebben. Daarnaast hebt u geen last meer van onkruid zoals mos en zal een mol zich een tweede keer bedenken als hij probeert om door dit plastieken gras heen te graven. Dat is al helemaal onmogelijk en maakt het een handige oplossing voor diverse problemen die u op dit moment misschien hebt met uw grasmat. Kunstgras is in diverse varianten te koop zodat u een sportveld kunt aanleggen dat aan de huidige eisen van een sportclub voldoet. Zo moet dit gras erg kort zijn voor sporten zoals tennis en hockey. Terwijl de langere variant prettig is bij het voetbal. Want als een doelman dan moet duiken of een speler een sliding inzet, dan zullen zijn armen en benen niet worden opengehaald door puntig of schurend kunstgras.

Er bestaan diverse soorten kunstgras, voor allerlei sporten

Bij tommygrass kunt u terecht als u graag iets meer wilt weten over kunstgras. We leggen uit welke soorten er zijn, waar het van gemaakt is en welk type kunstgras het meest geschikt is voor uw doeleinde. Er zijn een aantal benodigdheden die u moet aanschaffen als u een mat wilt aanleggen. Dat zijn onder andere:

  • Een geotextiel stabilisatiedoek, dit wordt tussen de ge√ęgaliseerde ondergrond en de mat neergelegd,
  • Dit wordt over het kunstgras gestrooid en geborsteld. Het zorgt voor meer stabiliteit van de mat,
  • Zelfklevende lijmband hebt u nodig als u meerdere rollen kunstgras gebruikt en de uiteindes aan elkaar vast wilt lijmen,
  • Bevestigingshaken die u in de grond vastpint. Nadien zijn ze onzichtbaar,
  • En valdemping. Ze werken egaliserend en zorgen voor een uitstekende drainage.

U leest het, kunstgras aanleggen heeft nog heel wat voeten in de aarde. Maar u kunt op ons rekenen. Want u vindt een handleiding waarmee u in 10 eenvoudige stappen dit kunstmatige gras kunt aanleggen. Lukt het dan nog niet? Dan kunt u uiteraard contact opnemen met onze klantenservice. We zijn telefonisch bereikbaar en u kunt het online formulier even invullen. Vergeet dan niet om uw adresgegevens achter te laten.

U kunt dit gras natuurlijk ook gebruiken voor uw gazon

Nadat u het hebt aangelegd kunt u profiteren van een egale grasmat. Er komt natuurlijk wel wat onderhoud bij kijken. Het moet strak blijven. Ligt de mat in de tuin? Dan kunt u het zo nu en dan even schoonborstelen. Maar hebt u een sportveld dan moet u dat dagelijks doen. Veeg de mat eerst schoon en borstel het daarna op. Eens per jaar moet u de mat aan een grote beurt onderwerpen. Controleer de mat en check of de haken goed vastzitten en de lijm niet loslaat. Borstel dan de mat weer op en bestrooi het met vulzand zodat de mat er weer strak bijligt. Wij zijn een totaalleverancier en staan zowel voor particulieren als sportclubs, scholen en bedrijven klaar. Komt u eens langs in onze showroom in Beers. Daar kunt u alle beschikbare matten met eigen ogen bekijken.