Kies voor klasse: kies voor een prieel in uw tuin

Hoewel het woord ‘prieel’ wellicht voornamelijk associaties doet ontstaan met sprookjes, prinsen en prinsessen, is dit sprookjesachtige object ook voor mensen van nu een optie als zij hun tuin van een nieuwe charme willen voorzien. Tegelijkertijd bestaat dit tuinmeubel niet alleen voor de sier, maar is het ook een erg praktische oplossing voor iedereen die meer van zijn of haar tuin wil genieten. Een prieel is namelijk vooral te kenmerken als houten overkapping met een open structuur aan de zijkanten. Het voorziet dus in bescherming tegen weersomstandigheden zoals hete zon, maar maakt tegelijkertijd een open en ruime indruk doordat er meestal geen sprake is van muren. Een prieel is dus perfect om andere tuinmeubels in te plaatsen, zoals een zithoek of een eettafel. Zo creëert u een heerlijke zitplek in uw tuin, waar u écht buiten zit maar tegelijkertijd beschermd bent tegen al te felle zon. Vanwege de open structuur kunt u echter nog wel een licht briesje op uw huid voelen, wat zorgt voor verkoeling en het echte buitengevoel. Uw nieuwe zithoek in de tuin wordt op deze manier een plek waar u met klasse kunt ontspannen of bijvoorbeeld uw gasten kunt ontvangen. Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken over de meubels die u in het prieel neerzet, maar kunt u die eigenlijk een groot gedeelte van het jaar daar laten staan. Ze staan namelijk beschermd tegen de regen en zijn daardoor onderhevig aan weinig slijtage! Een prieel in uw tuin is daarom een goede toevoeging aan de inrichting van uw tuin, die uw tuinleven erg zal bevorderen.

Waarvoor wordt een prieel gebruikt?

Zoals gezegd is een prieel niet alleen een mooi object in uw tuin, maar kunt u het voor allerlei doelen gebruiken. Het eerste kopje koffie van de dag, met de krant erbij, is natuurlijk heerlijk om buiten op te drinken. Ook een snelle of juist uitgebreide lunch komt het beste tot zijn recht in de buitenlucht, in de nieuwe eettafel onder de houten overkapping. Maar niet alleen voor ontspanning komt u natuurlijk graag in uw tuin, maar ook uw werk of studie wordt er een stuk leuker van als u ondertussen kunt genieten van het geluid van de vogels, een zacht briesje en de natuur om u heen. Het is dan natuurlijk wel fijn dat de zon het u niet onmogelijk maakt op uw laptopscherm of op de witte pagina’s van het boek dat u leest te kijken. De bescherming tegen de zon die een prieel u dan biedt, lijkt dan een goede oplossing. Met een verjaardag of een normale visite is het ook erg leuk om uw familie en vrienden uit te nodigen in de tuin. En zelfs op de warmste dagen kunt u dan nog buiten zitten als u tenminste beschermd bent tegen de zon! Een prieel is dan veel geschikter dan bijvoorbeeld een parasol, omdat parasols toch altijd weer veel gedoe zijn om op te ruimen. Een prieel echter geeft klasse en comfort, en kan gewoon jaar na jaar blijven staan. Ook uw kinderen zullen blij zijn met een plek waar zij in de schaduw kunnen spelen!

U zit altijd goed bij Tuindomein.nl!

Bij Tuindomein.nl bent u aan het goede adres voor een nieuw prieel, of wat voor andere inrichting uw tuin ook nodig heeft. Al ruim 15 jaar leveren wij maatwerk als het gaat om blokhutten, tuinhuizen, overkappingen, tuinmeubelen of houten speeltoestellen voor de kinderen. In de vijftien jaar dat Tuin domein actief is, hebben al meer dan 30.000 klanten hun bestelling bij ons gedaan. Geen wonder, want wij bieden een zeer groot assortiment tegen de laagste prijs!