Kies voor kwaliteit, kies voor aluminium kozijnen

Als je een huis laat bouwen, dan moet je veel kleine keuzes maken. Je moet bijvoorbeeld deuren plaatsen in de woning en dat betekent dat je tal verschillende opties hebt. Een open deur, een gesloten deur, een deur met glas, een deur van hout, een deur van kunststof, enzovoorts. Daarnaast moet je ook een keuze maken wat betreft de deurhendel of deurknop. Dat is alleen nog maar de deur. Maar je moet ook een keuze maken wat betreft de kozijnen. Vroeger werden kozijnen gemaakt van hout. Maar het nadeel van hout is dat het een materiaal is met een houdbaarheidsdatum. Als je het hout niet regelmatig een onderhoudsbeurt geeft, dan gaat het rotten. De verf gaat bladeren en op den duur gaat het hout kapot. Dus al je nu een woning betrekt met houten kozijnen, dan is het goed mogelijk dat het hout oud is en dus de waarde van de woning omlaag brengt. Het is dan ook beter om duurzame materialen te gebruiken. Je kunt kiezen uit aluminium kozijnen en kunststof kozijnen. Beide materialen vergen nauwelijks onderhoud. Het is aan jezelf welke optie je kiest. Mocht je voor aluminium kozijnen kiezen, dan kun je verder lezen, want deze tekst staat in het teken van aluminium kozijnen. Het is belangrijk dat je de aluminium kozijnen bestelt bij een expert. De kozijnen moeten namelijk van goede kwaliteit zijn, zodat ze de woning goed isoleren. Daarnaast is het wettelijk verplicht dat de aluminium kozijnen worden vervaardigd volgens de eisen die gelden voor inbraakwerendheid klasse 2 (NEN 5096). Deze verplichting is mooi voor de consument, want zo wordt je woning automatisch beschermd tegen inbraak. Verder is het van belang dat de kwaliteit optimaal is, want er komt veel druk op een kozijn te staan als je deze in een woning plaats. Met de aluminium kozijnen van plan-kozijn.nl zijn de ramen en/of deuren zeer duurzaam, stabiel en stevig. Hierdoor zal het glas nooit kromtrekken door het gewicht. Kwaliteit is belangrijk, maar het oog wil ook wat. De aluminium kozijnen zijn op esthetisch gebied ook een goede keuze. Elementen zoals de afwatering en beluchting zijn allemaal zeer goed weggewerkt. Dus de aluminium kozijnen zijn niet alleen praktisch en veilig, maar ook mooi om te zien. Over de afwatering is goed nagedacht, zodat je geen last hebt van luide druppen als het regent. Dit wil nog wel eens gebeuren bij kunststof kozijnen. Dus dat zou een extra reden kunnen zijn om te kiezen voor aluminium kozijnen.

Kies voor de juiste beglazing in de aluminium kozijnen

De kozijnen moeten natuurlijk voorzien worden van glas. Ook dit kun je regelen via plan-kozijn.nl. De keuze van het glas bepaald hoeveel je per jaar kunt besparen. Je kunt onder andere kiezen voor:

  • Enkelglas
  • Standaard isolatieglas
  • HR+ glas
  • HR ++ glas

Als je voor enkelglas kiest, dan ben je voordeliger uit, maar je bespaart per jaar 0 euro. Als je kiest voor HR++ glas, dan ben je duurder uit, maar je kunt op jaarbasis tot wel 530 euro besparen. Hoewel je met HR ++ glas dus flink kunt besparen kunnen ruiten met dit glas wel condensatie geven bij hoge temperatuur verschillen. Waar je ook voor kiest, de glasdiktes zijn altijd conform de NEN 2608.

Neem contact op met plan-kozijn.nl voor meer informatie

Mocht je meer willen weten over de verschillende opties of de installatie, dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen met de klantenservice van plan-kozijn.nl. Je kunt een contactformulier invullen, maar je kunt ook langskomen in de winkel in Hengelo. E-mailen kan natuurlijk ook. Het email adres vind je op de website van plan-kozijn.nl.