Tussen kozijnen van kunststof en hout kiezen

Mijn vrouw en ik wilden graag onze kozijnen thuis vervangen. De vorige kozijnen hadden we al jaren, waarschijnlijk meer dan 15 jaar en het werd tijd om nieuwe te plaatsen. De oude kozijnen waren van hout gemaakt en hadden we regelmatig geschilderd en onderhouden. Ongeveer elke 4 jaar maakten we ze goed schoon en schilderden wij de kozijnen opnieuw. Met houten kozijnen weet je dat je ze uiteindelijk moet vervangen, omdat het hout slechte plekken krijgt door de regen en de kou. De afgelopen jaren hadden we geld gespaard, omdat we wisten dat we nieuwe kozijnen moesten kopen. We zijn allebei met pension en dit is niet veel, daarom moesten we geld opsparen. We zijn altijd zuinig met onze spullen omgegaan en proberen alles goed te onderhouden. Dit is iets wat wij wel moeten doen, omdat we niet veel geld overhouden per maand. Voor de nieuwe kozijnen wilden we een verstandige keuze maken en we twijfelden tussen houten kozijnen en kozijnen van kunststof. We willen graag dat de kozijnen lang meegaan, minimaal weer 15 jaar en dat we weinig extra kosten hebben aan onderhoud. Bij houten kozijnen moet je elke 4, of 5 jaar de kozijnen opnieuw schuren en schilderen, als je slechte plekken hebt, dan moet je ze bijwerken. Dit onderhoud kost veel geld, vooral als je dit laat doen door een schilder. Online lazen we verschillende artikelen over de verschillen tussen kozijnen van kunststof en hout. We lazen dat de laatste jaren kozijnen van kunststof steeds beter zijn geworden en bijna niet meer van houten kozijnen zijn te onderscheiden. Daarom leek het kopen van kozijnen van kunststof ons erg interessant, maar we wilden eerst de prijzen vergelijken. We wisten niet of het plaatsen van de kozijnen even duur is en of er extra kosten bijkomen bij de aanschaf.

Bij Benitech kozijnen van kunststof gekocht

We vonden een aantal bedrijven in de buurt die kozijnen konden vervangen. We hadden bedrijven aangesproken die kozijnen van kunststof en van hout verkopen. Hierna vergeleken we de prijzen en namen we ook het aantal jaren van de garantie en extra kosten in ons besluit mee. We vergeleken de offertes van alle bedrijven en namen daarna een besluit. Voor ons bleek Benitech de beste keuze, dit bedrijf vonden we via hun website benitech.nl. Dit bedrijf plaatst kozijnen van kunststof, maar we kregen veel onverwachte voordelen bij dit bedrijf. De kozijnen die we hier konden kopen waren erg goedkoop, goedkoper dan bij de concurrenten. Kozijnen van kunststof hebben minder onderhoud nodig, waardoor we uiteindelijk goedkoper uit zijn. Bovendien gaf Benitech veel voordelen, zoals 20 jaar garantie op de kozijnen, hierdoor weten we dat we niet 15 jaar, maar 20 jaar met de kozijnen zullen doen. Via dit bedrijf hoefden we niet een aanbetaling te doen, maar zou er elke maand een klein bedrag van onze rekening afgeschreven worden. Het bedrag dat we gespaard hadden konden we hierdoor voor andere dingen gebruiken. Ook zouden we gratis HR++ glas krijgen bij de kozijnen, waardoor het huis beter geïsoleerd wordt.   

Prachtige nieuwe kozijnen

Een paar weken geleden werden de nieuwe kozijnen van kunststof door Benitech bij ons geplaatst. De kozijnen zien er erg mooi uit en zijn moeilijk van houten kozijnen te onderscheiden. Door het HR++ glas wordt ons huis beter geïsoleerd en blijft de warmte binnen. Wij zijn er blij met onze kozijnen van kunststof en kunnen Benitech aanraden om kozijnen te laten plaatsen.

  • Ze zijn erg goedkoop
  • Hebben 20 jaar garantie
  • We kregen gratis HR++ glas
  • Betalen maandelijks een klein bedrag