Zonnepanelen op je dak voor een schoon milieu

De gasbron in Groningen is bijna opgedroogd en de laatste restjes mogen niet meer geboord worden. Althans, men mag de olie in kleine beetjes naar boven halen om het aardbevingsgevaar terug te dringen. Nu schijnt er in de Waddenzee een nieuwe gasbron te zijn gevonden, maar deze is qua omgang slechts een fractie van de omgang van de Groningse gasbubbel. Dus de fossiele brandstoffen raken op. Dat betekent dat de gasprijzen omhoog gaan en daarom doe je er goed aan om snel over te stappen op duurzame energie. Niet alleen bespaar je een hoop geld als je bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak laat installeren, maar je draagt ook je steentje bij aan een beter milieu. Het broeikaseffect zal niet vanzelf afnemen. We hebben recent gezien hoe onstuimig het weer aan het worden is met drie sterke orkanen die over de Verenigde Staten raasden. Het broeikaseffect is dus een reëel gevaar. Ook voor Nederland, want een stijgende zeespiegel is niet gunstig voor een land dat voor de helft onder de zeespiegel ligt. Natuurlijk moet je even één keer investeren als je zonnepanelen koopt. Maar vanaf het moment dat je de panelen hebt geïnstalleerd, kun je beginnen met besparen. Na een x aantal jaren heb je de zonnepanelen eruit. Daarna is elk jaar een feestje, want vanaf dat moment bespaar je alleen nog maar. Het is dan ook leuk om voor de aardigheid ook de oude energierekeningen er bij te pakken. Zo kun je elk jaar precies zien hoeveel euro’s je bespaart dankzij de zonnepanelen. Er dus eigenlijk geen goede reden te bedenken waarom je niet zou kiezen voor zonnepanelen. Wie wil er nu niet geld besparen? Het enige dat misschien meeweegt in je overweging is het esthetische aspect. Wellicht vind je het gewoonweg lelijk met al die zonnepanelen op je mooie dak. In dat geval zal je voor jezelf een afweging moeten maken wat voor jou belangrijker is. Wil je liever geld besparen of heb je liever een mooi dak? Je kunt ook voor beide kiezen door gewoon één zijde van je dak te voorzien met panelen en de andere zijde niet. Dit is sowieso een goed idee aangezien de ene kant van het dak vaak wordt beschenen door de zon, terwijl de andere de hele dag in de schaduw blijft steken. Op deze manier behoud je het mooie dak én heb je een dak met zonnepanelen.

Zonnepanelen bestel je via solar-drenthe.nl

Mocht je zonnepanelen willen kopen, dan kun je terecht op de website van solar-drenthe.nl. Hier kun je van alles te weten komen over de panelen en je kunt ze hier dus ook direct bestellen. Aangezien je niet precies weet wat je nu precies kunt verwachten qua installatie en rendement, is het verstandig om een gratis adviesgesprek aan te vragen. Tijdens dit gesprek kun je je vragen stellen en de medewerker van solar-drenthe.nl kan je precies vertellen hoe alles werkt. Daarnaast kan deze persoon jou ook van advies voorzien, dus het is altijd een goed idee om gebruik te maken van dit gratis advies gesprek

Waarom solar-drenthe.nl?

Hieronder vind je alle redenen op een rijtje waarom je er goed aan doet om te kiezen voor de zonnepanelen van solar-drenthe.nl.

  • Altijd een gratis en persoonlijk advies bij jou thuis
  • Hoge kwaliteit zonnepanelen, omvormers en toebehoren
  • Bewustwording voor zowel elektra als gas
  • Vanaf dag 1 een lagere energierekening
  • 24 uur per dag monitoring van je systeem
  • Zonne-energie van Solar Drenthe waarmee je bespaart en dus verdient

Al met al is het dus zeker geen slecht idee om te kiezen voor solar-drenthe.nl