Vijvers

Veel mensen kunnen ontzettend genieten van vijvers en zij willen er dan ook ontzettend graag eentje in hun eigen tuin hebben. Het rustige water, de vissen die er in zwemmen, de plantjes die je aan de kant kunt laten groeien en de lelies die er misschien wel in kunnen groeien. Het ziet er vaak echt prachtig uit en het zorgt voor een mooi element in jouw achtertuin. Het is iets wat van nature eigenlijk het oog trekt en zo het centrum gaat vormen. Water heeft op de meeste mensen nu eenmaal veel aantrekkingskracht. Het is dan ook niet verwonderlijk dat velen zullen proberen om vijvers aan te leggen en daar een paar visjes in te laten zwemmen. Wat echter jammer is, is dat het er lang niet altijd zo mooi uit komt te zien als jij van tevoren gehoopt had. En dat je vaak last krijgt van roofdieren als reigers, die jouw visjes als hun maaltijden beschouwen. Dan beleef je er toch wat minder plezier aan dan je van tevoren gedacht had en dat is jammer. Want vijvers kunnen voor heel veel plezier en schoonheid zorgen.

Vijvers aan laten leggen

Hoe komt het dan dat het zo vaak tegenvalt? Dat heeft te maken met het feit dat mensen er meestal voor kiezen om zelf hun vijvers aan te leggen in plaats van hier een specialist voor in te schakelen. Zij gaan naar een tuincentrum toe, kopen hier wat materialen en gaan aan de slag. Maar dat levert toch wat nadelen op:

  • de waterkwaliteit blijft vaak niet goed genoeg
  • de waterpartij ziet er wat saai uit
  • het geheel is niet diep genoeg

Waarom zijn die nu minpunten? Is het water niet diep genoeg, dan betekent dit dat bijvoorbeeld reigers en katten heel veel kans hebben om hun slag te slaan. De vissen hebben immers nauwelijks de mogelijkheid om zich te verstoppen en zo hun eigen leven te redden. Daar komt bij dat de statische vijvers als gevolg van de standaardmaterialen die in tuincentra te krijgen zijn niet zo boeiend zijn om naar te kijken als een waterpartij waarbij er hoogteverschillen zijn, waardoor het water echt kan stromen. Ook minder strakke vormen aan de zijkanten van het geheel zorgen voor een meer natuurlijke uitstraling en vaak ook voor meer plezier. Bovendien zorgt een goede waterstroom en voldoende diepte er ook voor dat de waterkwaliteit op orde blijft. Dit is goed voor het leven in de vijvers, zowel voor de waterplanten die je hierin gezet hebt, als voor de diertjes dier in leven.

Jollygard geschikt over uitstekend portfolio

Er valt dus zeker wel wat voor te zeggen om de aanleg van vijvers uit te besteden aan specialisten op dit gebied, die kunnen er zeker voor zorgen dat je een mooi resultaat zult krijgen! Kies bijvoorbeeld voor Jollygard, zij beschikken over een prachtig portfolio. Als jij de foto’s op hun website bekijkt, dan kun je zien dat zij inderdaad in staat zijn om vijvers aan te leggen die de aandacht blijven trekken en die ook echt interessant zijn om naar te kijken. Het is dus zeker de moeite waard om wat geld te steken in het laten klaren van deze klus in plaats van dit zelf uit te voeren. Natuurlijk is dat wat duurder dan het zelf doen, maar het resultaat is er dan ook naar! En daar gaat het jou tenslotte om, je wilt immers een mooie vijver die echt een aanwinst is voor jouw tuin. Voor de aanleg van prachtige vijvers moet je dus zeker Jollygard eens overwegen, kun portfolio laat zeer goede resultaten zien! Lees meer…