Voorkom inbraak met deze tips

Een inboedelverzekering is een schrale troost als er ingebroken wordt; je weet dat je spullen tenminste goed verzekerd zijn. Maar wat kun je doen om woninginbraak te voorkomen? Dankzij deze 7 tips slaan inbrekers voortaan je huis over.

7 tips om woninginbraak te voorkomen

1. Zet inbrekers in de spotlights

Inbrekers doen er alles aan om niet gezien te worden. Steek hier een stokje voor door te investeren in goede buitenverlichting met een schemerschakelaar of bewegingssensor. Als inbrekers in de spotlights staan, weten ze namelijk niet hoe snel ze moeten vluchten. Het is ook verstandig om de binnenverlichting op een tijdschakelaar aan te sluiten. Voor inbrekers is het dan lastig inschatten of je wel of niet thuis bent.

2. Leg waardevolle spullen uit het zicht

Een splinternieuwe telefoon, laptop of spiegelreflexcamera, kun je beter niet in het zicht leggen. Je maakt het voor inbrekers anders extra aantrekkelijk om in te breken. Berg deze spullen altijd goed op als je niet thuis bent, bijvoorbeeld in een kluis. Het is ook zinvol om waardevolle eigendommen te registreren. Mochten je spullen dan toch gestolen worden, is de kans groter dat je ze terugkrijgt.

3. Beveilig de achterdeur extra goed

De meeste inbrekers komen niet binnen via de voordeur, maar via de achterdeur. Deze deuren zijn vaak zo slecht beveiligd dat je niet meer dan een schroevendraaier en een tang nodig hebt om binnen te komen. Zorg ervoor dat jouw achterdeur geen makkelijk doelwit is voor inbrekers. Er is van alles te koop om de deur goed te beveiligen; van dievenklauwen tot anti-cilindertrekbeslag en een anti-inbraakstrip.

4. Laat sleutels niet slingeren

Nog steeds worden sleutels op hele logische verstopplekken gelegd. Onder de deurmat of bloempot bijvoorbeeld. Dit zijn de eerste plekken waar inbrekers kijken. Als je op vakantie gaat, is het veel verstandiger om de sleutels niet te laten slingeren, maar gewoon aan de buren of andere huisoppassers te geven.

5. Zorg dat de tuin goed is opgeruimd

Vuilcontainers zijn een ideaal opstapje voor inbrekers. Hetzelfde geldt voor ladders en buitentafels. Door deze spullen in de tuin te laten slingeren, maak je het inbrekers wel heel makkelijk om binnen te komen. Berg ze veilig op in een schuur met slot. Zeker als je een paar weken op vakantie gaat.

6. Zet niet op social media dat je op vakantie gaat

Vakantiepret begint met voorpret. Toch is het beter om deze voorpret niet te delen op social media. Niet iedereen hoeft namelijk te weten dat je op vakantie gaat. Het kan inbrekers op goede idee├źn brengen. Als je het niet kunt laten om vakantiekiekjes te delen, zorg dan dat ze alleen zichtbaar zijn voor vrienden en dat je adresgegevens niet op je profielpagina staan.

7. Leg de sloten onder de loep

Om woninginbraak te voorkomen, is het belangrijk dat alle sloten van topkwaliteit zijn. Een goed slot is verzonken in de deur en heeft een SKG-keurmerk. Je weet dan zeker dat je huis is beveiligd met een duurzaam en sterk slot. Ook belangrijk: laat de sleutel nooit in het slot zitten en draai het slot altijd echt op slot. Anders komen inbrekers met wat slimme foefjes alsnog makkelijk binnen.

Sluit een inboedelverzekering af

Je spullen zijn los van elkaar misschien niet veel waard, maar tel je alles bij elkaar op dan schrik je. Daarom is een inboedelverzekering voor iedereen onmisbaar. Met de inboedelverzekering van InShared zijn al je spullen goed verzekerd bij schade, verlies of diefstal. En vind je het ook belangrijk dat de schade aan je woonhuis verzekerd is? Sluit dan een opstalverzekering af.